Czujnik stopu - sprawdź światła. Ja właśnie tak miałem. EPC = wymiana czujnika stopu. Uważaj na "tyły"
Którego dealera wybrać? Gwarancja odbioru samochodu?
Zwiń
X
-
Którego dealera wybrać? Gwarancja odbioru samochodu?
Witam,
z góry przepraszam jeżeli w złym miejscu uumieszczam wątek. Mam bardzo mało czasu na podjęcie decyzji. Do wyboru mam dwa salony Skody: w Pszczynie i Rudzie Śl.
W pierwszym mówią, że samochód odbiorę w marcu... W drugim zaś stawiają sprawę chyba uczciwiej i mówią, ze w przypadku wybranego przeze mnie silnika (1,4 TSI) jest olbrzymie natężenie i odbiór może nastąpić dopiero w czerwcu. Kogo wybrać? Czy możecie coś powiedzieć o tych dealerach, jakoś mi pomóc?
Pliz, mam serio mało czasu....
Z góry dzięki.
-
-
Re: Którego dealera wybrać? Gwarancja odbioru samochodu?
Zamieszczone przez marduk75W drugim zaś stawiają sprawę chyba uczciwiej i mówią, ze w przypadku wybranego przeze mnie silnika (1,4 TSI) jest olbrzymie natężenie i odbiór może nastąpić dopiero w czerwcu.
Komentarz
-
-
hotrain, a teraz jeszcze bardziej wydłuzy sie czas oczekiwania na 1.4 tsi po wporwadzeniu przez skode dedykowanej instalacji gazowej a przy tych cenach paliwa 1.4 tsi z instalką gazwą przy której spalanie bedzie na poziomie spalania benzyny to będzie jeszcze bardziej schodził ten silnik w wyposażeniu
Komentarz
-
-
kross12
marduk75, jeśli chodzi o Danielcia to expres bo moje auto było do odbioru po 6 czy 8 tygodniach, cena też rewelacja, najgorzej obsługa. Jeśli nie zależy Ci na obsłudze i chcesz kupić szybko i tanie auto to dobra miejsce
Komentarz
-
No to niezła padaka. Jeśli tak dalej pójdzie, to trzeba będzie zmienić plany. Przecież nie można na auto czekać pół roku...
Czy ktoś wie jaka jest sytuacja z 1.8 TSI? Realizacja zamówień też się wydłużyła czy w ciągu 2 miesięcy są w stanie skręcić?
Wydaje mi się, że jeśli w nowym roku będzie taki dramat, to bez obniżenia ceny na 1.8 TSI skodzie odpadnie wielu klientów. Nie wyobrażam sobie, żeby ludzie brali do dużego auta brali masowo maciupkiego 1.2 TSI lub przestarzałego 1.6MPI.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez kross12jeśli chodzi o Danielcia to expres bo moje auto było do odbioru po 6 czy 8 tygodniach, cena też rewelacja, najgorzej obsługa
Komentarz
-
Też jestem zdziwiony że mogłoby być coś nie tak z obsługą u Daniela. Co prawda auto zamówiłem u innego dilera ale to jaki miałem kontakt z Danielem podczas negocjacji było na mega plus.
matwrc, na moje auto czekałem 5 miesięcy, ale z DSG.
Pisanie na forum nie rozwieje Twoich wątpliwości, jeśli jesteś zdecydowany na zakup czas zacząć działać
Komentarz
-
-
kross12
_tm_, odbiór auta wygląda tak że dostajemy kluczyki i ciao...Nie tylko u mnie wyglądał tak odbiór auta i nie tyko ja mam takie wrażenia. No ale cóż CCC
Komentarz
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez kross12_tm_, odbiór auta wygląda tak że dostajemy kluczyki i ciao...Nie tylko u mnie wyglądał tak odbiór auta i nie tyko ja mam takie wrażenia. No ale cóż CCC
Komentarz
-
kross12
_tm_, no właśnie mi nikt nie zrobił prezentacji, koledze z forum również nie. Żeby nie było że oczekuję czerwonego dywanu, po prostu fajnie jakby ktoś pokazał co i jak, a nie dostajesz kluczyki i na razie. Mimo to jakby miał jeszcze raz kupić auto to u Danielcia
Komentarz
-
Nie wiem, czy po dyskusji na temat korozji w Octavii (ten wątek: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0) nadal salon Danielcia jest polecany... Chyba, ze to nie to samo InterAuto...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez janek11po prostu budzę wątpliwość ws. polecanego tutaj dealera, że mimo iż polecany, to w tym jednym przypadku zachował się tak jak nie powinien
Komentarz
-
-
Powiem tak: w ostatnich 2-3 tygodniach kontaktowałem się z co najmniej kilkunastoma dealerami Skoda... Pomijając Śliwkę z wszystkimi w województwie śląskim, ale nie tylko... Także np. w Rzeszowie... Wszędzie słyszałem przełom lutego/marca... Jeden zaś powiedział otwarcie: czerwiec... Nie sądzę, żebym był naiwny... Fakt: po raz pierwszy kupuję nowy samochód, ale starałem się wynegocjować dla siebie najlepszą ofertę; tak pod względem ceny, jaki i terminu oczekiwania... Owszem, może się ukazać, że od Waszego znajomego z forum lub gdzieś indziej byłaby oferta jeszcze lepsza... Nie miałem jednak - z takich a nie innych powodów - zbyt wiele czasu...
Generalnie rozpoczynałem poszukiwania wersji Mint, a skończyłem na Ambiente z przyzwoitymi ratami, wyposażeniem dodatkowym i gratisami... Jestem zadowolony. Zobaczymy, czy rzeczywiście samochód będzie w marcu... Na to już do końca nie mam wpływu...
Komentarz
-
-
Ale tu nie jest przytyk do Danielcia - jako osoby - tylko do firmy, w której pracuje. Wiadomo - ma najlepsze ceny, ale dla niektórych to nie jedyne kryterium, którym się kierują przy wyborze dealera. Zachowanie po sprzedaży w przypadku wystąpienia usterki jest dosyć istotną sprawą. Tutaj akurat ta firma się nie popisała i warto o tym pamiętać przy wyborze dealera.
Zaznaczam też jeszcze raz, że na pewno w tym przypadku Danielcio nie miał nic wspólnego ze sprawą (nie zajmuje się przecież takimi rzeczami). I nie winię go za ten problem.
Komentarz
-
-
Wiecie co, jeśli kupuje się auto za dużo niższe ceny niż oferowane u innych dilerów to dla mnie obsługa przy odbiorze auta ma drugorzędne znaczenie (też, tak w skrócie dostałem kluczyki w rączkę i adios!)
Zupełnie inną kwestią jest sprawa gwarancji jak i tego gdzie auto będzie serwisowane, dlatego nie mieszajmy "pojęć z dwóch rożnych systemów walutowych" :lol:
Komentarz
-
Komentarz